Astilbe – Verzorging

INFORMATIE

Astilbe - Hans van der Meer Potplanten - Nieuwe Wetering > Astilbe – Verzorging

Astilbe

SFEER

De astilbe is een plant met een groot aantal mogelijkheden in toepassing. Zowel binnen als buiten voelt deze plant zich op zijn gemak. Als potplant of buiten als vaste plant in de border.

Een impressie van de mogelijkheden!

Hans van der Meer Potplanten
Hans van der Meer Potplanten
Hans van der Meer Potplanten
Astilbe

INFORMATIE

De Astilbe
De Astilbe, uit de steenbreekfamilie (Saxifragaceae), is een plant die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. In het begin van de 20e eeuw werden de eerste cultivars geïntroduceerd van een andere kleur dan wit. Later is er door kruisingen een assortiment ontstaan dat uit enkele honderden cultivars bestaat.

Kleur
Er zijn nu Astilbes te koop in kleuren die uiteenlopen van wit via roze tot donker rood. Ook de bladkleur en bladvorm is verschillend per cultivar.
Door moderne teelttechnieken is het mogelijk om vanaf begin maart tot eind september een Astilbe van goede kwaliteit op de markt te brengen.

Plaats
De Astilbe die u in een pot koopt kan zowel in de kamer, op uw balkon in de tuin of op uw terras geplaatst worden. Zorg voor een plaats met voldoende licht, dit is zeker belangrijk wanneer u de plant in de kamer zet. Na de bloei kunt u de bloemen eraf knippen, de pot verwijderen en de Astilbe op een vochtige plaats in uw tuin poten. Als de Astilbe relatief (te) veel zon krijgt, duurt de bloei korter dan op een plaats in de halfschaduw

Vaste plant
De Astilbe is een vaste plant, dat wil zeggen dat hij kan overwinteren in uw tuin bij temperaturen ver beneden nul graden Celsius en de plant bovengronds helemaal afsterft
U kunt nog jaren van uw aankoop genieten als u zorgt voor voldoende water in droge periodes. Als de plant na een aantal jaren te groot wordt, kan deze uit de grond worden gehaald, worden “gescheurd” in een aantal stukken, en weer terug geplant worden.

Astilbe

VERZORGING

Een Astilbe heeft veel water nodig.
Laat hem niet uitdrogen.

Tip: plaats een schotel onder de pot.

Een Astilbe kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.
Let op: geef veel water bij een plaats in de volle zon.

Na de bloei, kan de Astilbe in de tuin geplant worden.
De plant is winterhard.

Een Astilbe is bedoeld voor decoratie en niet voor consumptie.

Astilbe

KLEUR

De Astilbe is te koop in de kleuren wit, licht- en donker roze, lila en rood. Ook het blad kent allerlei kleurnuances en vormen. Zo kan het blad lichtgroen zijn maar ook donker tot zelfs rood.

‘Europa’ en ‘Bressingham Beauty’ zijn twee lichtroze cultivars die wij kweken. ‘Washington’ en ‘Diamant’ zijn mooie witte cultivars en ‘Montgomery’ ‘Fanal’ en ‘Rotlicht’ zijn uitstekende rode cultivars. Verder kweken we nog “Elizabeth’ en ‘Maggie Daley’ als lila en ‘Bonn’ en ‘Drumm And Bass’ als donker roze.

De donker roze ‘Henry Noblett’ is een vrij nieuwe cultivar, vernoemt naar de “International Registrar for Astilbe” verbonden aan de “Lakeland Horticultural Society”, dit voor al de arbeid die hij heeft verricht ter verbetering van de naamgeving van Astilbe en het verzamelen van zoveel mogelijk verschillende cultivars van over de hele wereld.

wit

licht roze

roze

donker roze

lila

rood