Assortiment Astilbes Bloeistadium Astilbe Levering Astilbe Hans van der Meer Astilbe Contact Informatie Home
ASTILBE - INFO
 

De Astilbe
De Astilbe, uit de steenbreekfamilie (Saxifragaceae), is een plant die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. In het begin van de 20e eeuw werden de eerste cultivars geïntroduceerd van een andere kleur dan wit. Later is er door kruisingen een assortiment ontstaan dat uit enkele honderden cultivars bestaat.

Kleur
Er zijn nu Astilbes te koop in kleuren die uiteenlopen van wit via roze tot donker rood. Ook de bladkleur en bladvorm is verschillend per cultivar.
Door moderne teelttechnieken is het mogelijk om vanaf begin maart tot eind september een Astilbe van goede kwaliteit op de markt te brengen.

Plaats
De Astilbe die u in een pot koopt kan zowel in de kamer, op uw balkon in de tuin of op uw terras geplaatst worden. Zorg voor een plaats met voldoende licht, dit is zeker belangrijk wanneer u de plant in de kamer zet. Na de bloei kunt u de bloemen eraf knippen, de pot verwijderen en de Astilbe op een vochtige plaats in uw tuin poten. Als de Astilbe relatief (te) veel zon krijgt, duurt de bloei korter dan op een plaats in de halfschaduw.

Vaste plant
De Astilbe is een vaste plant, dat wil zeggen dat hij kan overwinteren in uw tuin bij temperaturen ver beneden nul graden Celsius en de plant bovengronds helemaal afsterft
U kunt nog jaren van uw aankoop genieten als u zorgt voor voldoende water in droge periodes. Als de plant na een aantal jaren te groot wordt, kan deze uit de grond worden gehaald, worden “gescheurd” in een aantal stukken, en weer terug geplant worden.

 

 


CONSUMENT


Handige tips voorhet gebruik van Astilbe in de tuin en in huis.

Nederlands English Deutsch Francais Italiano Espagnol

 
 
Hans van der Meer Astilbe
Nieuwe-Wetering
E hans@astilbe.nl